Det finns några olika typer av besiktningar som person med behörighet som skorstensfejarmästare eller tekniker kan hjälpa dig med.

För att skorstensfejarmästaren eller tekniker ska utföra  en bra besiktning är det viktigt att personen i förväg vet orsaken vilken  besiktningen det gäller.  

 

BRANDSKYDDS OCH FUNKTIONSKONTROLL AV ELDSTAD OCH SKORSTEN.

Om du vill vara säker på att din eldstad och skorsten är säker att elda i  bör ni beställa en brandskyddskontroll av de här.

 KONTROLL AV SKORSTEN EFTER SOTELD

Om en soteld inträffar skall ni först ringa brandkåren på 112. Efter sotelden som kan ge temperaturer på över 1000 grader kan skorstenen ha skadats så att fortsatt eldning kan medföra att huset börjar brinna. Du bör därför beställa en besiktning av skorstenen så att skorstensfejarmästaren / tekniker får undersöka om det finns några brandfarliga skador.

 INSTALLATIONSBESIKTNING

För att vara säker på att installationen är brandsäkert rätt utförd bör ni beställa en besiktning av nyinstallerad eldstad och skorsten  . Kontrollerar att installations anvisningarna följts och att det inte finns några otätheter i skorstenen. Vid nyinstallation av eldstad eller skorsten krävs ofta en bygganmälan till kommunens byggnadsnämnd. Byggnadsnämnden kan ställa kravet att eldstaden eller skorstenen skall besikta innan den tas i bruk. För att det skall kunna göra besiktningen behövs det eventuella typgodkännandebevis och monteringsanvisningar.

 FÖRSÄLJNING ELLER KÖP AV FASTIGHET

Det är vanligt med tvister i samband med köp av hus. Det ställs stora krav på att husköparen noggrant ska kontrollera huset så att det inte finns några fel. En brist som kan upptäckas av skorstensfejarmästaren räknas inte som ett dolt fel. För att undvika dyra överaskningar efteråt är det viktigt att ni låter skorstensfejarmästaren / tekniker undersöka eldstäder och skorstenar innan ett köp. 

När en fastighet är såld ta då kontakt med ert sotningsdistrikt och meddela om den person som har köpt er fastighet namn och  telefonnummer. 

.

Besök oss

Herrljunga Sotningsdistrikt

Boråsvägen 20

524 42 LJUNG

Ring oss

Gert (Herrljunga) 0705-242910
Martin (Annelund) 0706-402504
Marie 0704-253029

Maila oss

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Handla pellets

Besök Pellts online eller någon av våra pelletsdepåer.

Kontakta oss för hemleverans.